+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide

Ahogyan azt már a korábbi számainkban beharangoztuk, több alkalommal hirdettünk kedvcsináló vízitúrákat, melynek nem titkolt célja az volt, a kikapcsolódáson túl, hogy vállalkozó kedvűeket keressünk az alapítandó víziturisztikai sportegyesületünkhöz.

Június utolsó hétvégéjén még kis létszámban vettek részt a programon, azonban július 4-ére már népes csapat jött össze, olyannyira, hogy azon a vasárnapon két különböző turnust is szerveztünk: egyet Szentgotthárdtól Csörötnekig, majd innen tovább Rábagyarmatig. A Szentgotthárdról induló 12 kilométeres túrán két kenus egység és egy két kenuból szerelt katamarános egység, összesen 12 fő vett részt, majd megérkezve Csörötnekre, egy gyors átszerelést követően, már két katamarán egység és egy szóló kenus egység evezett tovább 13 vízitúrázóval.

A pozitív visszhangokon felbuzdulva, örömmel hívtuk meg az érdeklődőket a július 17-én megtartott alakuló közgyűlésünkre, melyen 16 fő vett részt személyesen, ahol a jelenlévők kimondták a Csörötneki Rábarátok Vízi Turisztikai Szabadidős és Sportegyesületet. A résztvevőkön túl további tizenegy jelentkező töltötte ki és adta le a belépési nyilatkozatot, így 27 fővel indulunk. Sokan vannak közöttünk csörötnekiek, de környékbeliek is szép számmal szerepet vállaltak az alakuló egyesületben, Szentgotthárdtól, Magyarlakon át, egészen Csákánydoroszlóig.

A megalakult egyesület célja, hogy szabadidős, illetve kikapcsolódási jelleggel, a rendelkezésre álló eszközökkel vízitúrákat kínál társaságok, osztályok, családok részére. A tevékenységünk során a rábai víziturizmus fellendítése, a Rába környezeti értékeinek megóvása érdekében, az illetékes szervezetekkel kapcsolatot ápolunk. Szervezett sportjellegű testmozgási lehetőséget biztosítunk tagjaink számára a rendelkezésre álló evezős eszközökkel. Igyekszünk, a jövőben amatőr versenyeket, teljesítménytúrákat, kulturális programokat szervezni, külföldi és belföldi evezős élményutakat, táborokat kínálni Tagjaink rendszeres gyakorlását, képzését és felkészültségét támogatjuk. Határon átnyúló partnerségi kapcsolatok kialakítására törekszünk, a magyar-osztrák-szlovén hármashatár közelségét kihasználva, igyekszünk nemzetközi teret biztosítani a tagok, vízitúrázók számára.

Az alakuló ülést követően már rögtön egy komoly kihívás fogadott minket: az Akácfa Kempingben táborozó miskolci középiskolás diákok közül 35 főt vízitúráztattunk Csörötnektől egészen Csákánydoroszlóig. Az ekkora volumenű túrákat már önmagunk nem tudjuk megszervezni, így két másik partneregyesületünkkel összefogva—nevezetesen a Kormorán Kenus Egyesület és a WeKing Egyesület közreműködésével—kenuk és rafthajók segítségével vezényeltük le a túrát.

A nyár az igazi szezonja az evezésnek—függetlenül attól, hogy mi, az egyesületi tagok egész évben szeretünk hódolni  ennek a hobbinak—rengeteg megkeresést kaptunk nemcsak a nálunk kempingezőktől, hanem a környéken nyaralóktól is. Augusztus közepén különleges vendégeink is voltak a bázistól Rábagyarmatig: országos médiatermékek újságíróit tudtuk eveztetni, így remek lehetőség nyílt arra, hogy bemutatkozzunk, és a Kossuth Rádiótól a különböző írott sajtótermékekig több helyen közölték riportjaikat és interjúikat.

Közös ügyként tekintve a rábai vízitúrázás fellendítését, igazodva a Rába menti további szolgáltatók áraihoz, 5000 Ft / fő áron kínáljuk kereskedelmi túrainkat (a gyermekek számára kedvezményesen 3500 Ft). A túraszakasz és a résztvevők létszámának ismeretében időpontot egyeztetve bárkit szeretettel várunk, aki szeretne velünk evezni. Az általunk bejáratott és javasolt két etap a Szentgotthárd—Csörötnek, illetve a Csörötnek—Csákánydoroszló. Igazodva a jelen kor elvárásaihoz, internetes felületünk is alakulófélben van, némi tartalmi hiányosságtól eltekintve már látogatható a www.rabaratok.hu weboldal, ahol a túrajelentkezéshez szükséges összes információ megtalálható. Ha valaki továbbiakban kedvet érez komolyabban is foglalkozni a kenuzással (vagy éppen a kajakozással), a belépési nyilatkozat is elérhető a weblapon, melyet az ott megtalálható elérhetőségek valamelyikén egyeztetve le lehet adni.

A következő nyári szezonig a felkészülés jegyében fog telni az egyesület tevékenysége, hogy kellő tapasztalattal, tudással és további eszközökkel rendelkezzünk a főszezonra.