+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide
A Vaol.hu cikkjét közöljük az alábbiakban, kiegészítve a házi eredményeinkkel.

Már 26. alkalommal rendezte meg a Bayou Bönhö csapata a Rába legrégebbi kajak-kenu versenyét, a Rába-maratont. Majdnem százan vágtak neki a több mint 70 kilométeres távnak.

Nem voltak könnyű helyzetben az idei Rába-maraton résztvevői. Rendkívül alacsony vízállás nehezítette a haladást a folyón, sokszor kellett cipekedni a hetven kilométeres vízi megmérettetésen. Az idő kegyes volt, mondhatni nyári, ebből a szempontból ideálisak voltak a körülmények. Ötvenhét egységben majdnem száz versenyző szállt vízre Szentgotthárdnál. A csákánydoroszlói Skoda Tamás az elsők között kezdte meg a versenyzést egyes kajakban, ő futott be először a körmendi időmérő ponthoz. A távot 4 óra 58 perc alatt teljesítette, ez a férfi kajakosok egyéni versenyében első helyet ért, ráadásul ez jelentette az abszolút legjobb időt is.

A férfi kenu egyeseknél Tóth János, a párosok versenyében Bérdi Bence és Kocsis Ádám, a vegyes egységeknél Pobori Krisztián és Vieland Ágnes nyert. A női hármasoknál Széles Réka, Dévényi Dalma és Novák Barbara győzött, a férfi-hajóegységek legjobbja a Bakk Zalán, Németh Zoltán és Szalay Csaba alkotta csapat lett. A vegyes kenu négyeseknél Mikesi Angéla, László Dzsenifer, Tóth Tamás és Horváth Attila nyert. A női kajakosoknál egyesben Farkas-Dömötör Ninette végzett az első helyen, a vegyes párosok versenyét Czencz Ferenc és Czencz Hanna nyerte, a férfiaknál a Széplaki Tamás – Varga Márton duó győzött. A Rába-maratonra az egész országból érkeztek versenyzők, a főszervező a kezdetektől Somogyi László.

Indulóink és eredményeik

NévKategóriaIdőeredményKategória helyezésÖsszetett helyezés
Bérdi Bence, Kocsis ÁdámFérfi kenu 25:40:181. helyezés8. helyezés
Szukics SzabolcsTúra férfi kajak 16:51:575. helyezés29. helyezés
Dr. Kovács Máté Túra férfi kajak 1 7:01:446. helyezés31. helyezés
Katona Zoltán Túra férfi kajak 1 7:01:44 6. helyezés 31. helyezés