+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide

Ez év májusában is megrendezésre került a már több éves hagyományokkal bíró Rába100 teljesítmény túra a Weking Egyesület szervezéseben. A táv, ahogy az esemény neve is sugallja 100 km, Csörötnektől egészen Ikervárig.

Horváth Attila ‘Hodzsi’ ismét nagyszerű időjárást és valamelyest kedvezőbb vízállást (Szentgotthárd -85 cm) rendelt az égiektől, így minden adott volt, hogy május 14-én hajnalban a hat órai harangszóra elrajtoljon a rekordszámú, több, mint 40 egységből álló 63 nevezett túrázó. Az idei túrán több tagunk is érintett volt: Katona “Baka” Zoltán, Dr. Kovács Máté és Szukics Szabolcs kajak egyesben, míg Bérdi Bence és Kocsis Ádám kenu kettesben.

A reggeli 16 fokos levegő hőmérséklet még hidegnek tűnhetett, ám mire 10-11 órára mindannyiunk a körmendi gáthoz ért, már erős napsütés és a nagy meleg is nehezítette a kihívást. Két frissítő ponton pihenhettünk 15-20 percet, melyek 40-35-25 km-re osztották fel a teljes távot.  Este hat óra elött már néhányan beértek az ikervári duzzasztó melletti kiszállóponthoz, ám a legtöbben fél hét- hét óra között futottak be.

Gyors regenerálódás, fényképezkedés következett az érmekkel és a túrapólókkal. Megvártuk a trélereket (saját trélerünk is hadrendbe állt a rengeteg kajak és kenu visszaszállításában).

Köszönjük a szervezést Hodzsinak és segítőinek, igazán tartalmas nap volt, ahol újra kipróbálhattuk a határainkat. Remélem jövőre még többen fogunk vállalkozni a Rábarátok csapatából, ha másért nem is, legalább azért, amit egyik tagtársunk mondott, mikor először vett részt a Rába100-on: “Megnézem, mi van a kanyaron túl”  🙂

Fotók: Hodzsi (Weking.hu)