+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide

Ha június, akkor RábaLapátolás, idén már tizenkettedik alkalommal. Nagy örömmel tölt el minket, hogy társszervezőként tekintettek ránk már az első évünk során. Igyekszünk felnőni a feladathoz és minél mélyebben részt venni az elkövetkezőkben is a szervezési feladatokban.

Az előző hetek csapadékos és szeles időjárása a szombati versenynapra kedvező feltételekkel kecsegtettek, de emiatt sajnos az előzetes pályabejárásunkat nem tudtuk megejteni, kivétel Bérdi Bence tagtársunk, aki így hasznos tanácsokkal tudott minket ellátni az árhullám által átformált szakaszról.

Délelőtt fél 11 lehetett, mikor az első egységek már Csörötnekre érkeztek és ezt követően egyre több lett a kajakok, kenuk és sup-ok száma a töltés oldalában.

Az átlagosnál magasabb vízállás az “erősebbeknek” kedvez, az “ügyesebbekkel” szemben – ezt már Hodzsitól, a rendezvény főszervezőjétől, megálmodójától hallhattuk kicsivel a 14 órás rajt előtt. A rajt egyesével történt, mindenkit a rajtszám alapján azonosítva indítottak és mérték egyénileg az idejét. Egyesületünket a “kettős igazolással” rendelkező (Rábarátok és Kormorán Kenu) Bérdi Bence outriggerrel, Katona Zoli és Szukics Szabolcs kajak egyesben, és egy férfi kenu kettesben Kocsis Zsolt és fia Ádám képviselték.

Látva a vízállást a két óra körüli eredmények borítékolhatóak voltak. Összesítettben az első helyen Viski Gábor nyert egy versenykajakkal 1 óra 29 perc 8 másodperces idővel. Csapatunkból a legjobb idővel Bence ért célba 1 óra 48 perc 14 másodperccel, ezzel a kategóriájában a 2. helyet megszerezve. Zoli túrakajak kategóriában 1 óra 57 perc 27 másodperccel tizenötödik, míg Szabolcs 2 óra 8 perc 9 másodperccel huszonkettedik lett a népes kategóriában. Kenu kettes egységünk – a “Kocsisok” – 2 óra 2 perc 58 másodperccel a C-2 férfi 4 helyén végzett (a járgányt köszönjük itt is a Kormorános barátainknak).

Gratulálunk minden versenyzőnek, köszönjük a szervezőknek a megszokott profi lebonyolítást. Jövőre újra, ugyanitt, még többen (tőlünk is 🙂 )

A Weking SKKE képei:
https://www.facebook.com/WekingSKKE/posts/pfbid02aLREQDS4BmmMNozF1DVstnT8Hx9nRoW14dJMdMhkqqBGQhbb3TjEE26SFfHocPFMl

A Kajak-Kenu Szövetség képei:
https://www.facebook.com/MKKSZ/posts/7543232612417612