+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide

Ha szeptember, akkor Rába maraton, immár huszonhetedik alkalommal. A szentgotthárdi rajtnál reggel nyolc órától már gyülekeztek a kajakok, kenuk a napsütéses őszi időben. Mindenki igyekezett felkészíteni minél inkább a hajóját és önmagát az 50 kilométeres versenytávra. Egyesületünk egy férfi kenu kettessel (Bérdi Bence és Kocsis Ádám) illetve két K-1-es egységgel (Katona Zoli és Kovács Máté) képviseltette magát.

Az eredményeket illetően mindenki elégedett lehet, hisz a tavalyi idejét (hasonló vízállásnál) mind a három egység megjavította, bár helyezésekben ez most kevésbé lett fényes.

Katona Zoli és Máté a tavalyi 6-7. helyezésüket és 7 óra 1 perc 44 másodperces idejüket idén majd egy órával megjavították: 6 óra 5 perc 25 másodperccel Máté 4., míg Zoli egy másodperccel lemaradva 5. lett.

Bence és Ádám a kenu 2-es egység a tavalyi 5 óra 40 perc 18 másodperccel elért első helyezésüket idén a harmadik helyre cserélték, de az idejüket majd’ 20 perccel megjavítva, 5 óra 22 perc 11 másodperc alatt teljesítve az 50 kilométert.

Két héttel később, már nemzetközi versenyre igyekeztünk a stájeországi Großlobmingba, a Mur challenge-re. Csodálatos, hegyvonulaton át vezető úton érkeztünk meg a Mura partjára. Az egyesület részéről Bérdi Bence outrigger hajójával, Szukics Szabolcs és Kocsis Ádám pedig egy felfújhatós inline rafttal nevezett. Ilyen kategóriákkal a szervezők nem készültek, így mind hendikeppel indultunk: Bence a tengeri kajakok közé, a kettes raft pedig a kenuk közé lett sorolva. A nevezést, kapitányi értekezletet és a hajók felkészítését követően már a rajtvonalnál álltunk, hogy az eldördülő rajtpisztolyra egy rövid futást követően elinduljunk a 45 km-es Leobenig tartó versenyen. A folyó számunkra teljesen ismeretlen volt, tarajos hullámokkal, kellően hideg vízzel, sziklákkal nehezítve a dolgunkat, bár mindez az élményt is növelte.

Nyolc különböző nemzet versenyzői között 11 magyar egység volt. Bence a kajakok között 11. lett, 3 óra 13 perc 43 másodperces idővel. A kettes rafttal Szabolcs és Ádám 4. lett a kenuk között 4 óra 4 perc 29 másodperccel.

Remek szervezés, fantasztikus, élménygazdag verseny, jövőre ugyanitt 🙂