+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide

November 13-án, vasárnap Alsószölnöktől Csörötnekig csorogtunk le a folyón, hogy megtisztítsuk a medret az eldobált hulladékoktól. Három zsák szemét és egy hűtőszekrény lett a végeredmény.

Délelőtt 9 órakor indultunk el Csörötnekről, hogy Alsószölnökön vízre szálljunk. Mindenki egy saját hajóval vágott neki a túrának, gondolva arra, hogy a szemétnek is kell a hely. Novemberhez képest remek “evezős” idő nem nézett ki az elején: a jó hat órás szemétgyűjtéssel összekötött kenuzás során csupán egy óra napsütés jutott ki nekünk. Az őszi idő viszont kedvezett, hogy találkozzunk vadakkal is. A partról többször figyelt minket szarvas, ugrott fel előttünk őz, vagy zavartunk meg egy hód családot.

Szentgotthárdot elérve csak a “szokásos” volt az eredmény: flakonok, csomagolópapírok, zacskók. Tudtuk, hogy Máriaújfalu magasságában vár minket a “nagyvad”: Egy hűtőszekrényt pecáztunk ott ki, de túra második felében sem volt ezen kívül komolyabb szemétkupac.

Minden eldobott szemét egyel több, mint amennyi szabadna, hogy legyen, de örömmel abszolváltuk, hogy a hűtőt leszámítva sokkal kevesebb hulladékkal tértünk haza, mint azt vártuk. Az akció résztvevői Katona Zoltán, Bérdi Bence, Szukics Szabolcs és Kocsis Ádám voltak.