+3620 425 7771

info@rabaratok.hu

Previous slide
Next slide

Vízitúrázás

Élmény

Gazdagodjatok felejthetetlen vízitúrás élményekkel

Természetközelség

Ismerkedj meg a Rába folyóval és páratlan élővilágával

Kikapcsolódás

Hazánk legvadregényesebb folyója igazi aktív kikapcsolódást nyújt

Vízitúra útvonalak

A legizgalmasabb és legcsodálatosabb hazai Rába szakasz. Nem hiába a legkedveltebb túraútvonal, hiszen a kanyargós, technikás útvonalat nem kell átemeléssel megszakítani, a 22 kilométeres szakasz teljes hosszban megállás nélkül evezhető. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a kihívásokat és egy kiadósabb túra során szeretné megismerni a folyót. Kényelmes túratempóban a táv átlagosan 4 óra alatt teljesíthető, a résztvevők fizikai felkészültségétől függően gyorsabban, de lassabban is teljesíthető. Délelőtti, vagy kora délutáni indulás javasolt.

Vízállás függvényében rögtön egy hajócsúszdával indíthatunk a szentgotthárdi gátnál. Ha a vízállás ezt nem teszi lehetővé, akkor a Rába és Lapincs összefolyásánál tesszük vízre a hajókat. Kisgyermekes családoknak, kisiskolás csoportoknak is ajánlott, de mindemellett akik először fognak evezőt a kezükbe, vagy csak egy rövidebb vízi kalandra vágynak, azoknak is jó választás lehet: 12 kilométer, 2-3 óra alatt kényelmesen teljesíthető. Az evezési élményt a magyarlaki duzzasztómű szakítja meg egy átemelés erejéig.

Kellő tapasztalattal rendelkező túrázni vágyók körében egy alsószölnöki indulás is kivitelezhető. A Rába itt lép be hazánk területére. A szűk, kanyargós, gyors sodrású részek komolyabb felkészültséget igényelnek a kenustól. Mindezeken túl a túraútvonalak tetszőleges indulási és érkezési hellyel szervezhetők, azonban ez minden esetben előzetes szervezést és megbeszélést igényel.

 • Amit mindenképp hozz magaddal

  egy adag jókedv; némi frissítő, étel, ital; kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházat; vízicipő, vagy nem sajnált sportcipő; esetlegesen szükséges egészségügyi dolgaid (gyógyszer, kenőcs, stb)

 • Amit semmiképp se hozz magaddal

  drága napszemüveg; mindenféle technikai kütyü (egy-egy fényképező eszköz és a telefonok persze elférnek a vízhatlan tárolókban); nem vízhatlan órák; ékszerek

 • Hasznos lehet, ha van nálad

  Időjárástól függően kalap, fejfedő; naptej; szúnyogriasztó; esőkabát; váltóruha; fürdőruha

Túranaptár

2024 július

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
 • Egyesületi túra
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
 • Verzej játékok
28
29
30
31

Vízitúrakikötő és kemping Csörötneken

Többnapos túrát terveztek, körbebarangolnátok a térséget, kirándulnátok az Őrségben?
Szálljatok meg a csörötneki Akácfa kempingben.
További infók: www.csorotnek.hu/akacfa-kemping.

Egyesületünkről

Csatlakozva a Csákánydoroszló, Körmend, Molnaszecsőd sorba, elhatároztuk egy csörötneki vízitúrás egyesület megalapítását. 2021 júliusában hivatalosan is kimondtuk az egyesület megalakulását: a Csörötneki Rábarátok Víziturisztikai Szabadidős és Sportegyesület célja a víziturizmus minél szélesebb körű népszerűsítése a Rába folyón, Csörötnek és környékén. Mindehhez kapcsolódóan a vízi turizmus szervezése, túrák vezetése, az evezés, mint szabadidős és sporttevékenység megismertetése, űzése. A Rába folyó, mint természeti kincs bemutatása, környezetének és élővilágának védelme. A fentiekhez kapcsolódó események, programok, kampányok szervezése. A vízi turizmus fejlesztése, a Felső-Rába menti, hasonló egyesületekkel karöltve.

Partnereink

Kapcsolat

Csörötneki Rábarátok Víziturisztikai Szabadidős és Sportegyesület

9962 Csörötnek, Vasúti út 10.

Túraszervezés:

info@rabaratok.hu

+36 20 425 77 71
+36 94 541 022